Allround Schoonheidsspecialist (bol, mbo)

Het beroep

Inleiding 

Haal het mooiste uit jezelf en anderen!

Jij vindt het leuk ervoor te zorgen dat iemand zich goed voelt en er goed uitziet. Als allround schoonheidsspecialist weet je alles over uiterlijke verzorging. Je kent niet alleen de basisbehandelingen, maar kunt ook verschillende specialistische behandelingen uitvoeren, zoals acne, Shiatsu en bindweefselmassage. Als allrounder ben je het aanspreekpunt voor je collega’s en heb je heel veel verantwoordelijkheid. Maar bij alles wat je doet, staat voor jou de klant centraal.


 

Iets voor mij? 

Je hebt minimaal een vmbo-kader diploma afgerond. Je wilt je echter verder verdiepen in het vak van schoonheidsspecialist of wilt graag je eigen salon runnen. Als je dan ook nog creatief, zelfstandig, commercieel en ondernemend bent, is de opleiding Allround Schoonheidsspecialist zeker iets voor jou.

Jouw opleiding

Hoe ziet de opleiding er uit? 

Als allround schoonheidsspecialist ben je met je handen en met mensen bezig. De opleiding is dan ook erg praktijkgericht. Op het nieuwe Beauty College kun je oefenen in moderne praktijklokalen. Je krijgt praktijkles in de moderne beautysalon én je werkt daar. Zo breng je wat je leert meteen in de praktijk. Ook loop je stage in een schoonheidssalon buiten school.

Op het Beauty College ben je geen ‘nummer’. Iedereen kent elkaar en als er een probleem is kun je altijd bij iemand terecht. Zo heb je tijdens je opleiding een loopbaanbegeleider en krijg je heel gestructureerd les volgens een vast rooster. Je geeft ook les aan eerstejaarsleerlingen van de opleiding Schoonheidsspecialist.

Wat leer je? 

Er komt veel aan bod tijdens de opleiding. De basis ken je al, daar bovenop leer je:

  • specialistische behandelingen uitvoeren (acne, Shiatsu en bindweefselmassage)
  • wellnessbehandelingen uitvoeren
  • een onderneming leiden
  • theorievakken: Nederlands, Engels en medische kennis
Stage 

Stage is heel belangrijk tijdens je opleiding. Je leert de praktijk pas goed kennen als je meedraait in een echte onderneming. Daarom loop je twee dagen in de week stage. De school begeleidt je in de stage om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je toekomstige beroep.

Afronding 
Diploma
Na je opleiding 

Als je klaar bent met je opleiding kun je een eigen bedrijf beginnen. Je weet hoe je collega’s moet aansturen en klanten goed kunt helpen. Met je diploma kun je ook gaan werken in een beautyfarm, op een cruiseschip of in de cosmeticabranche als verkoper/vertegenwoordiger. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om verder te studeren. Je kunt doorstromen naar een hbo-opleiding:

  • huidacademie
  • gezondheidskunde
Leslocatie(s) 
Kretadreef 61
3562 VA Utrecht
(030) 754 15 00

In het kort

Kosten 

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Wanneer je op 1 augustus 2014 18 jaar of ouder bent, ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor cursusjaar 2014-2015: € 1.118,-.

Houd rekening met extra kosten voor boeken en andere leermiddelen.

Crebo nr. 
95745
Crebo opleidingsnaam 
Allround Schoonheidsspecialist
Leerweg 
BOL
Niveau 
Niveau 4 Middenkaderopleiding
Duur 
3 jaar
Toelatingseisen 

Je hebt minimaal een vmbo-kader opleiding.