Strijden voor de titel Nederlands Kampioen Schoonheidsspecialist!

Daphne

Het is alweer twee jaar geleden dat Daphne Marsman (19) zich heeft ingeschreven voor de voorrondes op het Beauty College in Utrecht. Ook voor dit event kwam Covid de planning verstoren, maar zo kon de spanning tenminste worden opgebouwd.

Studenten vanuit verschillende vakgebieden strijden voor de titel Nederlands Kampioen in hun eigen vakgebied. Zo is de titel er ook voor Nederlands Kampioen Schoonheidsspecialist. Beauty College ROC Midden Nederland: Onze ster-student Daphne heeft meegedaan; een spontane en bovenal ambitieuze student Allround Schoonheidsspecialist (niveau 4) aan het Beauty College in Utrecht.

Daphne schreef zich in omdat zij zichzelf wil uitdagen en de beste wil worden in haar vak. Daphne: “Ik hou van mijn vak en ik wil hier graag de beste in zijn. Zo gaaf als je een titel kan krijgen waarmee je dit kan aantonen. Hoewel ik eigenlijk alle behandelingen leuk vind om te doen, vind ik de allerleukste behandelingen de gezichtsbehandelingen, gevolgd door het aanbrengen van make-up. Vooral omdat iedere behandeling anders is en je het volledig kunt aanpassen op iemands huid. Vervolgens kan je met de make-up je creativiteit erin leggen en dan ook het mooiste uit jouw klant naar boven halen.’’

Tijdens de 2-daagse finale, op 31 maart en 1 april in de Jaarbeurs, in Utrecht, laat zij meerdere behandelingen van het vak zien, van lichaams- en gezichtsbehandelingen tot aan het aanbrengen make-up. De beoordeling wordt gedaan door een onafhankelijke jury. In de finale eindigde Daphne als vijfde. Ze heeft het super goed gedaan!

Daphne: ‘’Het was een ervaring om nooit te vergeten, je wordt als een soort vip begeleidt, wat wel cool was. Ik heb er mooie dingen kunnen leren en ben er zelfverzekerder door geworden. Ik heb ook hele leuke mensen ontmoet! Wat er ook gebeurd, vertrouw altijd in je eigen kunnen. Tijdens zo’n wedstrijd maak je door de zenuwen een paar fouten, maar dit moet je laten gaan en gewoon doorpakken!’’

25 mei 2022
ROC Midden Nederland
Beauty College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: