Allround Schoonheidsspecialist - bol

 • Niveau 4
 • BOL

Opleiding tot allround schoonheidsspecialist

Op de opleiding Allround Schoonheidsspecialist leer je de huid van je klant te verzorgen en reinigen met verschillende gezichts- en lichaamsbehandelingen. Ook geef je je klant een persoonlijk huidadvies, om de huid in topconditie te houden. Je wordt een specialist in schoonheids- en wellnessbehandelingen en bent straks pas tevreden als je klant verzorgd en met een goed gevoel de deur uitgaat.

Is allround schoonheidsspecialist iets voor jou?

De opleiding Allround Schoonheidsspecialist past bij je als je:

 • Van uiterlijke verzorging houdt.
 • Graag met mensen werkt en ze laat stralen door jouw advies.
 • Goed kunt inspelen op de wensen en behoeften van de klant.
 • Commercieel en ondernemend bent.

Open avond 13 juni

Open avond 13 juni

In het kort

Leerweg / Niveau

BOL / Niveau 4

Duur

3 jaar

Start

Augustus 2024

Lesgeld

€ 1.449,-

Crebonummer en naam

 • 25907 Allround Schoonheidsspecialist

Studenten vertellen

Het werk van een allround schoonheidsspecialist

Als allround schoonheidsspecialist voer je specialistische behandelingen uit op het gebied van uiterlijke verzorging en wellness. Je verzorgt de huid van mensen met huidproblemen, zoals acne, rimpels en verslapping. Dit doe je met behulp van specifieke behandelingen, apparatuur en massages. Daarnaast geef je schoonheidsbehandelingen.
Je bent voor collega's ook het aanspreekpunt en hebt veel verantwoordelijkheid. Je geeft leiding in een schoonheidssalon, bent als manager eindverantwoordelijk of je hebt je eigen salon. Zo nodig overleg je met een huidtherapeut, huisarts of dermatoloog om klanten goed te adviseren.

Inhoud van de opleiding Allround Schoonheidsspecialist

Er wordt aandacht besteed aan ondernemerschap en je doet praktijkervaring op in onze salons en door stage te lopen. Aanvullend kies je nog vakken die jou aanspreken: de keuzedelen. 

De vakken rekenen, Nederlands en Engels worden samen op 1 dagdeel gegeven. Hierdoor is het mogelijk om op jouw niveau en jouw tempo deze vakken te volgen. Ben je bijvoorbeeld goed in Engels? Dan kun je snel examen doen, waardoor je meer tijd hebt voor Nederlands en rekenen.

Lessen:

 • Schoonheidsbehandelingen uitvoeren
 • Specialistische behandelingen uitvoeren, zoals acne, anti-aging behandeling en bindweefselmassage

Verder krijg je de algemene vakken Nederlands, Engels, rekenen, loopbaan & burgerschap, sport en ondernemerschap.

Voorbeelden keuzedelen:

 • pedicure
 • klantcontact en verkoop
 • nagelstyling
 • visagie
 • wellness & sauna

Deze skills ga je leren

Basic schoonheidsbehandelingen

Klantcontact

Bedrijf runnen

Zelfstandig werken

Specialistische behandelingen

Beautybehandeling

Stage

Je leert veel tijdens de lessen bij ons op school. Die kennis pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een schoonheidssalon, sauna, drogisterij of parfumerie. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Het eerste, tweede en derde jaar loop je 1 dag stage in de week. In de laatste periode van het derde jaar loop je 5 dagen per week stage. In deze periode kun je ook in het buitenland stage lopen.

Wat kun je na de opleiding Allround Schoonheidsspecialist?

Doorstromen
Na 3 jaar studeer je af en kun je verder leren binnen het mbo of hbo. Je kunt bijvoorbeeld doorstromen naar de volgende hbo-opleidingen: Lerarenopleiding 2e graad Gezondheidszorg en Welzijn, Huidtherapie, Podotherapeut, Fysiotherapie of Small Business & Retail Management.

Werken
Als allround schoonheidsspecialist kun je aan het werk als schoonheidsspecialist, visagist of masseur. Of je start als ondernemer je eigen salon. Met je diploma kun je ook gaan werken in een wellnesscentrum, op een cruiseschip of in de cosmeticabranche als verkoper.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Kennismaken

Na je aanmelding, nodigen we je uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Je maakt dan kennis met de opleiding, het beroep, het gebouw, de docenten en studenten. Je gaat ervaren wat je als student kunt verwachten, bijvoorbeeld door het doen van opdrachten. Jouw deelname is belangrijk en daarom verplicht.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een bol-opleiding is het lesgeld voor schooljaar 2024 - 2025: € 1449,-.

Begin juli informeren we je over de boeken en leermiddelen die je nodig hebt en wat de kosten daarvoor zijn. 

Tijdens je studie schaf je leermiddelen als boeken en materialen aan. De kosten hiervan:

 • Leerjaar 1: € 550
 • Leerjaar 2: € 50
 • Leerjaar 3: € 150

Vanaf het eerste leerjaar heb je ook bedrijfskleding [schort] nodig. Kosten: € 29.
Afhankelijk van de keuzedelen je kiest, komen er kosten bij. Deze liggen tussen de €30 en €70 euro per keuzedeel. Verder heb je voor deze opleiding een laptop nodig. Je krijgt een materialenpakket in bruikleen van school. Als je het diploma behaalt, mag je het materialenpakket houden*.

* Stop je tussentijds met de opleiding, dan moet je het pakket weer compleet inleveren.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: